PRESS COP
 
                                                 
                                                           Salam 1 Malaysia ...

 korang pernah dengar tak air sedap nih...Jus Epal Kasturi ?? ha..kali nih nyza nak share dengan semua macam mana nak buat air sedap nih! hehe ... 
  nyza terpikat dgn jus epal kasturi nie masa minum2 kat secret recipe..tapi tau je lah kan harga air kat situ berapa an..segelas jus nie rm 7..lum ++ dengan service tax n tax2 nyer...hu3..jadi sbb sedap sangat n nak minum sangat..balik search lah kat tenet nak buat air tu cemane..nih la yg di jumpainya...XD :-


Bahan-bahan ( 3 orang )
  • 5 biji apple hijau
  • 9 biji asam boy
  • Gula
  • Ais batu
  • Air masak
  • 6 biji limau kasturi
Cara-cara ...

  1. Potong apple hijau dan buang bijinya.
  2. Blend bersama air dan gula
  3. Kemudian masukkan kedalam jug.
  4. Tuang jus tadi kedalam gelas perahkan limau kasturi 2 biji dan masukkan 3 biji asam boy dan ais.
  5. Anda boleh tambah gula ikut rasa selera anda
** kalo sorang2 nak minum reduce lah apple, limau ngn asam boi..kalo asam boi yu besar..makanye buh satu dlm gelas jus tu pun mencukupi dah..but seyes...i likeee jus nih...sdp bangat!....**

Picture
 


Comments




Leave a Reply