PRESS COP
Puding Karamel 02/11/2011
 
      
        memang sedap puding nih!! nyza dah try, so nak simpan kat sini sebagai ingatan...
                     yang penting sbb nak kongsi dengan semua warga kpps...hehe
                 sape-sape yang baca kalo nak try  sile-sile kan lah..nyza galakkan..
                     biar sume orang dapat mencuba dan kepuasan rasa resepi nih.....=)


Bahan-bahan karamel :

100g gula

bahan-bahan utk pudingnyer lak:

100g gula

4 biji telur

500ml susu

Cara-cara membuatnye:

1. Pukul gula dgn susu

2. Pukul 4 biji telur di dalam bekas lain, kemudian campurkan dengan adunan gula dan susu.

3. Goreng gula utk buat sos karamel (pastikan digoreng dgn api perlahan sbb tak nak bg hangus)

4. Pastu tuangkan gula tadi yang dah cair tu kat dalam bekas..

5. Lepas tu tuangkan bahan puding tadi dalam bekas yg berisi sos karamel tadi..

6. Kukus selama 20-30 minit..

7. Pas angkat..jgn lupe sejukkan..sbb bl sejuk lg sedap tau!!

Okies..tue jer nak share untuk kali nih...kalo ade resepi baru lg yg simple nanti nyza post lagi kat cini k...

                                                            "Sweet's Nyza Diary"

Picture
ni lah dia rupa puding karamel nyza....hehe..=)
 


Comments




Leave a Reply