PRESS COP
 
Picture
Picture
Picture
SEREMBAN,28/01/2011:    
        Pada 28 Januari yang lalu,sebahagian besar daripada Kumpulan 76 Jan/2010 telah mengadakan 1 majlis keraian BBQ di pantai Port Dickson. Majlis ini merupakan inisiatif sendiri yang bertujuan untuk mengeratkan perpaduan dalam kalangan mereka sendiri. Pada hari tersebut,seramai 50 org telah bertolak daripada Kolej Pembantu Perubatan Seremban pada pukul 9p.m. dan sampai di pantai tersebut dalam lingkungan jam 10.45p.m. Pelbagai aktiviti telah diadakan sementara menunggu makan untuk dihidangkan.Antara aktiviti tersebut ialah berjalan-jalan di sekitar pantai dan permainan bola tampar pantai serta bola sepak yang diadakan secara kecil-kecilan. 
    Oleh kerana mahu semua ahli kumpulan dapat berseronok-seronok pada malam tersebut, maka mereka telah bergilir-gilir memasak makanan sehinggalah semua makanan (ayam panggang) siap dimasak. Dalam masa yang lain pula, sebahagian daripada ahli kumpulan telah ditugaskan untuk mendirikan khemah supaya dapat bermalam di situ. Program BBQ ini selesai dalam lingkungan jam 3am. 
    Sesungguhnya, program sebegini sememangnya dapat memupuk perpaduan dan mengeratkan lagi ukhuwah sesama mereka. Selain itu,mereka juga dapat berkumpul sesama sendiri dan ini seterusnya mencetuskan suasana yang gembira ketika berada di situ. Secara totalnya, program ini berjalan dengan lancar dan alhamdulillah kesemua ahli kumpulan amat berpuas hati dengan BBQ ini. Majoriti daripada mereka amat berharap agar 'event' seperti ini dapat diadakan pada masa-masa akan datang. Sekian laporan PRESS COP...terima kasih.                            
                                                                                                                                            Faez Adys K76.
                                                                                                                                Leave a Reply.