PRESS COP
 
Picture
2 April 2011, Sabtu, 

                            Satu lawatan sambil belajar ke Pusat Sains Negara telah dianjurkan oleh Kumpulan 78. Seramai 90 orang pelatih KPPS yang terdiri daripada semester satu,dua, tiga ,dan empat diiringi oleh seorang guru pengiring, iaitu Cik Suria Binti Ibrahim selaku penyelaras Kumpulan 78 menyertai lawatan itu. Lawatan ini telah melibatkan penggunaan tiga buah bas kolej yang  mana jarang sekali tiga buha bas digunakan sekali gus dalam mana-mana lawatan kolej. 7.45 pagi, bermulanya perjalanan menuju ke Pusat sains Negara.

      Setibanya di Pusat Sains Negara, semua pelatih yang mengikuti lawatan tersebut termasuk guru pengiring sempat bergambar sebagai kenangan sebelum masuk ke dalam Pusat Sains Negara tersebut. Selepas semua yang terlibat telah diberikan tiket kemasukan, maka semua pelatih pun dibenarkan berpecah.          
Picture
Picture
Para pelatih amat bertuah kerana terdapat pameran dinasour yang sedang berlangsung di PSN. Majoriti para pelatih mengambil peluang untuk bergambar dan melihat dengan lebih dekat berkenaan latar belakang serta cara hidup makhluk yang telah lama pupus di muka bumi ini. Selain itu, para pelatih juga berkesempatan melihat pameran sains yang sungguh menakjubkan seperti penghasilan cyclone, mindball (permainan yang menguji ketenangan minda), dan struktur anatomi tubuh manusia.

      Pada pukul 1.30pm, semua ahli lawatan bertolak pulang ke kolej. Kebanyakan daripada mereka berharap agar program seumpama ini dapat dijalankan pada masa akan datang. Sesungguhnya program sebegini amat berguna dalam menjana minda semua pelatih.
Picture

                                                                                                                    Charles Teo Ming Cong
                                                                                                                                            K78

                                                                                                                               love peace fun
Leave a Reply.