PRESS COP
 
Jumaat, 24 Februari 2011:
Picture
Penari-penari KPPAS...
                                                                                                                                        Photographer: Fadhil Ibrahim
                                                                                                                                                                                                                      Press: Bourniface Louisin     
                                                                                                                                                                                Merupakan hari yang bertuah apabila Kolej Pembantu Perubatan Seremban (KPPS) menerima kunjungan lawatan mesra daripada Kolej Pembantu Perubatan Alor Setar, (KPPAS). Rombongan daripada KPPAS  seramai 70 orang pelatih dan 2 orang pengajar sebagai pengiring ini selamat tiba kira-kira pukul 7.00 p.m semalam dan disambut dengan paluan kompang yang cukup meriah daripada warga KPPS  dan  bacaan doa selamat di Dewan Peperiksaan 1 sebagai tanda kesyukuran mereka selamat tiba. Selepas itu, warga KPPAS dijemput ke tempat penginapan masing-masing yang telah disediakan. Jam 8.00 p.m warga KPPAS makan malam di Dewan Peperiksaan 1 dengan kelihatan segak bagi lelaki dan cantik bagi perempuan dengan mengenakan baju batik biru sebelum ke Dewan Auditorium. 
                                                                                                                                        Photographer: Charles Teo
                       Jam 9.oo malam, berlangsungnya "Malam Mesra" antara 2 buah kolej pembantu perubatan ini di Dewan Auditorium, KPPS. Sebagai pembuka tirai kepada Malam Mesra, para pelatih dihiburkan dengan persembahan Tarian Zapin, Tarian Tamil dan Hindi serta Tarian Cina dengan berkonsepkan 1 Malaysia. Secara keseluruhan, pembukaan yang amat baik daripada warga KPPS dengan tarian seni melayunya, ditambah seri dengan kelincahan penari-penari tarian tamil dan hindi serta keunikan tarian kipas dan julang-menjulang dalam tarian cina cukup mengagumkan. Setelah selesai persembahan pembukaan, ucapan alu-aluan daripada YDP, Saiful Nizam Bin Sairi sebagai wakil pelatih KPPS dan ucapan alu-aluan daripada Izaham,wakil pelatih KPPAS. Encik Abdul Ghani Bin Samad,Ketua Program Basic turut memberi ucapan sepatah dua kata selaku wakil Pengarah KPPS. 
                               
Picture
1 Malaysia.....KPPS
                     Seterusnya, majlis diserikan lagi dengan persembahan yang mantap dan bertenaga yang popular di negeri Cik Siti Wan Kembang iaitu Dikir Barat. Kemeriahan dan sorakan daripada warga pelatih cukup membuktikan persembahan mereka benar menghiburkan. Selesai Dikir Barat, mulalah saat-saat yang dinantikan iaitu persembahan daripada KPPAS dimulakan dengan Tarian Inang Cina. Kelembutan yang dipersembahkan melalui tarian ini di atas pentas, cukup mempersonakan. Tarian Hindi yang bertenaga daripada Arun dan Banu Priya,K77 juga mendapat sorakan yang kuat pada malam tadi daripada hadirin. Jika KPPS ada zapin, KPPAS juga tidak mahu kalah dengan memilih zapin sebagai persembahan mereka. Tarian Zapin yang cukup gah dan amat bertenaga daripada KPPAS dengan penari lelaki ke semuanya cukup menghiburkan. Hiburan  diteruskan lagi dengan Tarian K-pop dari k78 dan dari wakil KPPAS Tarian Joget Tradisional terus menyrikan dan menghiburkan suasana auditorium pada malam tadi. 

                 Sebagai penutup kepada Malam Mesra, hadirin dihiburkan dengan nyanyian karoeke dari K77 Noorain dan Siti Rohani. Selesai nyanyian karoeke tersebut, tamat Malam Mesra KPPS dan KPPAS kira-kira pukul 10.30 p.m Harapan semoge hubungan baik antara 2 buah kolej ini akan terus kekal dan membawa kecemerlangan bersama.
Picture
Dikir Barat
                                                                                                                         Photographer :  Casper Alvis / Carter YS

                                                                                                                                        ~Ab-Gastal K78~
                                                                                                                                           love peace fun

unknown..
2/25/2011

terbaek!!hahaha

Reply
bad sun...
3/4/2011

ape yg terbaek tuh???

ReplyLeave a Reply.