PRESS COP
 
Picture
Assalamualaikum(sile jawab) dan salam satu kepala kepada semua pembaca.

Merujuk keada tajuk diatas...hurmmm....Perkara yang lelaki xsuka dipersoalkan..So attention kepada wanita2 ya...hahaha.Ini bukan tipu!ini berdasarkan kajian yang boley dipercayai (kajian sy sndiri)..Antara perkara yang x disukai lelaki apabila dipersoalkan ialah.....
Picture
1. Meragui Cintanya

Yang ni kalu terjadi kat korang,korang pon hangin kan? Jangan selalu persoalkan k..

"Bang!!bang suka minah debab tu ek??

2 antara soalan2 yg menunjukkan korang meragui bf korg.huhu.Bg sy lelaki ni kalau dah btol2 syg dye xkan curang..kalau dye curang mknanya dye just mainkan korang..dy mainkan korang mybe sebab korang selalu curigakan dye...tp..ntah la...laki semua x same....(blurr mencari ayat)
Picture
3. Menyiasat setiap aktivitinya

Sebahagian perempuan sangat mengambil tahu detail aktiviti pasangannya. 
Korang mesti cakap 


"alah...ambil berat je pon..bukan nak jd queen control.."

haa..tu die..tapi lelaki ni kalu kita dok tanya die 

" Bang, awak buat per dari pagi sampai petang?" 
"Makan dengan saper?" 
"Pakai baju warna ape" 
"Keluar dengan saper?" 

Huh!!!Rimasnyer bg kaum lelaki..huh!Jika korang benar2 mcintainya biarkanlah dia bergaul dengan kawan2 die tanpa curiga. Kaum lelaki ni pon ade life sendiri n kawan2 sendiri..xkn la 24 jam sehari nak dok berkepit ngn gf. Sekiranya korang tahu menghormati si dia maka si dia pon akan menghormati korang. Heee...
Picture
4. Kerjanya..

Janganlah korang cuba2 nak pertikaikan kerja diorang. Sampai tanya diorang

"Berbaloi ke awak sampai malam tapi gaji hampeh.."
"Apa faedah awak kerja kat situ??"

Huh!ini sangat melampaui batas kemanusiaan..soalan 2 bakal mengguris hati dan perasaan!ahahaBagi lelaki, kalau dia yang bekerja tu mampu bertahan, nape pulak korang nak rase sakitnya..Hal kerja ni sensitif sikit bg lelaki. So, cara terbaik bagilah sokongan kat die in whatever he does k!!
Picture
5. Kewangannya..

Bagi lelaki, selagi dia dan korang tak der ikatan, si dia maybe tak suka ataupon janggal jika korang asyik tanya:

" mana perginya duit awak ni??"
 "Apa yang awak buat dengan duit awak"

Sebagai gf boleh menasihatinya tetapi jgn cuba2 nak mgkritik cara die berbelanja yer..
Picture
6. Mengatakan sesuatu yang buruk tentang temannya

Lelaki ni lebih setia berkawan dari perempuan. So tidak hairan lah lelaki boleh berkawan dari kecil hingga besar. Sedangkan perempuan mudah bertukar-tukar kawan. Disebabkan lelaki sangat setia apabila berkawan jangan lah sesekali memburuk-burukkan kawan nya ok.huhu...Ada jugak sesetengah lelaki sanggup memutuskan hubungan percintaan kerana pasangannya memburuk2 kan kawan2 mereka..Jadi berwaspadalah..hee~
Picture
Ok..

Actly xsemua org 100% same kn? So bukan semua lelaki sama 100% perangai..Tp statement2 kat atas ni kebayakannya betol...
korg rase cmne plak?betol x?
ahax....

Sy pon memang xsuke dipersoalkan bnde2 kat atas 2...Bukan xboleh nak tye or ambik tahu. Sudah tentu boleh but jgn kerap sgt k..Kalo dye dah cakap xsuka or buat muke lain macam so baik stop it k...


Korang jgn lupe bg komen kt sni...korang setuju ke tak statement2 kt atas...

Jumpe lagi

Picture
 
 
Assalamualaikum (sila jawab) dan salam satu kepala kepada semua pembace yer.ini merupakan post pertama sy dlm website presscop ni k. so  hope bg sokongan..hehe.. skunk ni bulan 2 mesti ramai yang akan start gelabah cz exam mid semester semakin hampir kan? btol kan?ha! korang stadi ok x? nk tye..
Camane care korang belajar?adakah bace berulang kali sampai ingt?or dengan buat latihan?atau lg kreatif blaja dgn buat lagu? or drama? mind map?
Picture
kebanyakan kawan sy akan jawab..

"Aku bace je la banyak kali..cz aku xkreatif nak buat lagu ni mcm2 ni.."

Perlu ke kreatif dlm ulangkaji?Yup!semestinya perlu kreatif!boleh ke korg ingt byk nota dengan menghadap nota2 yg panjang2 2?n terus bace ulang2 kali sampai lekat dlm otak?n berapa jangka ayat bnde 2 dlm otak?hahahaha..ok2..just nk share sikit...apabila ditanya...

"Apakah yang menghalang bakteria streptococcus daripada membiak?"sy akan jawab....


...lagi...












lagi ke bawah










sikit lagi











.....jawapannye ialah.......





Picture
Maka terjawab la soalan td..hehehe..Plasma B akan menghasilkan antibodi untuk badan dan memerangkap M protein..ha!plasma B merupakan hero dalam badan kita..nmpkkn? senang belajar gune picture yg diedit sekaligus ley jawab..in this case actly nak tunjuk pic sy ngn gf sy jek..hehe...so sy knl kn gf sy intan ladyana..hehehe