PRESS COP
 
Assalamualaikum (sila jawab) dan salam satu kepala kepada semua pembace yer.ini merupakan post pertama sy dlm website presscop ni k. so  hope bg sokongan..hehe.. skunk ni bulan 2 mesti ramai yang akan start gelabah cz exam mid semester semakin hampir kan? btol kan?ha! korang stadi ok x? nk tye..
Camane care korang belajar?adakah bace berulang kali sampai ingt?or dengan buat latihan?atau lg kreatif blaja dgn buat lagu? or drama? mind map?
Picture
kebanyakan kawan sy akan jawab..

"Aku bace je la banyak kali..cz aku xkreatif nak buat lagu ni mcm2 ni.."

Perlu ke kreatif dlm ulangkaji?Yup!semestinya perlu kreatif!boleh ke korg ingt byk nota dengan menghadap nota2 yg panjang2 2?n terus bace ulang2 kali sampai lekat dlm otak?n berapa jangka ayat bnde 2 dlm otak?hahahaha..ok2..just nk share sikit...apabila ditanya...

"Apakah yang menghalang bakteria streptococcus daripada membiak?"sy akan jawab....


...lagi...












lagi ke bawah










sikit lagi











.....jawapannye ialah.......





Picture
Maka terjawab la soalan td..hehehe..Plasma B akan menghasilkan antibodi untuk badan dan memerangkap M protein..ha!plasma B merupakan hero dalam badan kita..nmpkkn? senang belajar gune picture yg diedit sekaligus ley jawab..in this case actly nak tunjuk pic sy ngn gf sy jek..hehe...so sy knl kn gf sy intan ladyana..hehehe